Cukiernicze Atelier to miejsce dla wszystkich, którzy kochają połączenie sztuki z profesjonalnym cukiernictwem. Przygotujemy dla Ciebie niepowtarzalne torty artystyczne oraz wyjątkowe monoporcje i wiele innych nowoczesnych słodkości. Czekamy!
Łukasz
Łukasz Roguski to utytułowany Mistrz Europy w Dekoracji Tortów Artystycznych Expo 2020. Od dziecka związany z rodzinną firmą Cukiernia Małgosia. Mimo ukończonych studiów z Filologii Angielskiej, poszedł w ślady mamy i zaczął przygodę cukierniczą.
Od 7 lat kształtuje umiejętności w swojej pracowni, którą prowadzi wraz z bratem. Zainteresowanie sugarcraftingiem wzrosło po ukończonych kursach z tworzenia tortów, modelowania figurek i z samego cukiernictwa nowoczesnego.
Szkolił się pod okiem najlepszych cukierników jak: Denis Zuev, Teresa Henriques, Stephane Leroux, Iga Sarzyńska, Maciej Wiśniewski, Michał Iwaniuk.
Kamil
Kamil Roguski ukończył studia magisterskie o kierunku Gastronomia i Hotelarstwo. Od najmłodszych lat zaangażowany w rodzinną firmę cukierniczą „Cukiernia Małgosia”. Obecnie obejmuje stanowisko dyrektora w rodzinnej firmie oraz współtworzy Cukiernicze Atelier Braci Roguskich będące artystycznym oddziałem cukierni.
Uczestnik wielu kursów cukierniczych i spotkań branżowych. Specjalizuje się w dekoracji tortów standardowych i artystycznych. W 2020 r. towarzyszył swojemu bratu Łukaszowi Roguskiemu w Mistrzostwach Europy w Dekoracji Tortów Artystycznych Expo 2020.